آرامگاه بابا طاهر +تاریخچه و عکس
نوشته شده توسط : روغن شترمرغ

آرامگاه بابا طاهر +تاریخچه و عکس

آرامگاه باباطاهرهمدان،ارامگاه باباطاهردرهمدان،آرامگاه باباطاهر خرمآباد،معماری آرامگاه باباطاهر

بابا طاهر شاعر معروف با دوبیتی های محلی زیبایش جایگاه ویژه ای بین مردم ایران دارد. بهتر است بدانید که باباطاهر همدانی، معروف است:  به «باباطاهر عریان»؛ عارف، شاعر و دوبیتی‌سرای اواخر سده چهارم و اواسط سده پنجم هجری می باشد.

بابا طاهر،بابا طاهر عریان
جالب است بدانید که درباره خاندان، سال‌ تولد و وفات‌، نحوه معاش‌ و طریق‌ کسب‌ دانش‌ و معرفت‌ و مسلک‌ عارفانه او، از منابع‌ قدیم‌، اطلاعات‌ دقیق‌ و روشنى‌ متاسفانه وجود ندارد. لازم به ذکر است که آن‌چه از گذشتگان به ما رسیده است یادکردی از زیست عارفانه و خوی درویشی اوست و این از نام او کاملا آشکار است . در واقع بابا لقبی بوده که در گذشته به پیران وارسته می‌داده‌اند و عریان به دلیل بریدن وی از تعلقات دنیوی بوده است و به همین دلیل به او نام بابا طاهر عریان داده اند.
واقعیت این است که باباطاهر در شهر قدیمی همدان زندگی خود را به گمنامی سپری می‌کرد. به تدریج در اثر پاکی درون، خودسازی و بی‌علاقگی به دنیا دارای کراماتی شد که نام او را بر زبان‌ها انداخت. لازم به ذکر است که می گویند که در هنگام ورود طغرل‌شاه سلجوقی به همدان، باباطاهر در قید حیات بوده و دیدار میان وی و امیر سلجوقی راتفاق افتاده است.

بابا طاهر،بابا طاهر عریان
قابل ذکر است که در روزگار ما باباطاهر عریان بیشتر با دوبیتی‌های شیرین و دلربایش شناخته می‌شده است. دوبیتی‌های باباطاهر بیشتر به لهجه لری سروده شده و از نوع فهلویات (پهلویات) و ترانه‌های معمول در نقاط مختلف ایران می باشد. بیشتر این دوبیتی‌ها به زبان محلی و شبیه به لغت‌های لری می‌باشد.در واقع باباطاهر عاشق خداوند، طبیعت و انسان بودن است. البته در کلامش بارها از کوهستان‌ها، دشت‌ها و رودخانه‌های زیبای ایران‌زمین، رفتار و اخلاق خوب و ستایش خداوند سخن می گوید.جالب است بدانید که  باباطاهر انسان‌ها به ارزش نهادن به زندگی سفارش می‌کند؛ زندگی‌ای که در آن کمال و طی کردن درجات انسان بودن، حرف نخست را بزند. در دوبیتی‌های باباطاهر مکررا سخنانی مشاهده می‌شود که شامل پندها و اندرزهای او به آیندگان می باشد.

بابا طاهر،بابا طاهر عریان
بهتر است بدانید که از باباطاهر علاوه بر دوبیتی های دلکش، دو قطعه و چند غزل با گویش لری و مجموعه کلمات قصار به زبان عربی و کتابی به نام «سرانجام» به یادگار باقی مانده است. در واقع کتاب سرانجام شامل دو بخش «عقاید عرفا» و «صوفی و الفتوحات الربانی فی اشارات الهمدانی» می باشد. لازم به ذکر است که باباطاهر عریان پس از ۸۵ سال زندگی وفات یافته است. آرامگاه وی در شمال شهر همدان در میدان بزرگی به نام وی قرار دارد. بنای مقبره باباطاهر در گذشته چندین‌بار بازسازی و مرمت شده‌است. در قرن ششم هجری برجی آجری و هشت ضلعی بود.درواقع در دوران حکومت رضاخان پهلوی نیز بنای آجری دیگری به جای آن ساخته شده بود. در جریان این بازسازی لوح کاشی فیروزه‌ای رنگی مربوط به سده هفتم هجری بدست آمد که دارای کتیبه‌ای به خط کوفی برجسته و آیاتی از قرآن است و هم‌اکنون در موزه ایران باستان نگهداری می‌گردد.

بابا طاهر،بابا طاهر عریان

از آرامگاه این عارف در شهر همدان دیدن فرمایید.

آرامگاه بابا طاهر +تاریخچه و عکس

مطالب مرتبط:

آرامگاه فردوسی

آرامگاه سعدی

آرامگاه حافظ





:: بازدید از این مطلب : 723
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 دی 1394 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: